ÖZBEKİSTAN’DA ÇOCUK KANALLARINA KISMİ ENGEL

Spread the love

 

Özbekistan’da 24 saat boyunca yayın yapan ‘Karusel, Detskiy Mir, ve Disney’ adındaki çocuk eğlence kanallarının yayın saatlerine kısıtlama getirildi. Rusya merkezli söz konusu çocuk kanallarının gece 22:00 ile sabah 07:00 arası yayını kesildi.
Özbekistan’da daha önce de Rusça yayın yapan TNT, DTV, 2×2, Ren Tv ve TVS gibi haber ve magazinsel programları sunan kanalların yayını tamamen kesmişti.
Özbekistan Devlet Radyo ve Televizyon yayınında görevli personelin ülke dışına çıkma yasağı getirildi. Kurumun Güvenlik Bölümü Başkanı Fazliddin Hudoykulov televizyonda görevli personelin ülke dışına çıkması ve yabancılar ile işbirliği içinde bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Hudoykulov yasaklara uymayarak ülke dışına izinsiz çıkanlara ise görevden men cezası verileceğini söyledi.

 

Spread the love

 

Etiketler

‘Karusel 2×2 Detskiy Mir DTV Fazliddin Hudoykulov Hudoykulov Ren Tv TNT tvs

 

Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Yazdır